Thursday 24 September
Het laatste nieuws uit de flexbranche op één plek

CAO Retail Non-Food, hoe bepaal je de inlenersbeloning?

543
Hoe bepaal je de inlenersbeloning voor de uitzendkracht? Daar komt heel wat bij kijken. Binnen deze cao zijn collectieve afspraken en aparte modules voor tuincentra, schoenendetailhandel, woondetailhandel en VGT (vereniging van Grootwinkelbedrijven in Textiel).

Wab, een blessing in disguise

1221
Dit is het moment om de waarde die de uitzendsector heeft voor maatschappij, organisaties en economie concreet te maken. Zonder het uurtarief als vehikel te gebruiken.

Helpling: kantonrechter helpt een beetje mee

605
Waarom vindt de kantonrechter dat er bij het platform Helpling sprake is van arbeidsbemiddeling? Helpling kan niet worden gezien als louter een prikbord, nu het niet uitsluitend de gegevens van werkzoekenden of arbeidsplaatsen openbaar maakt. Wat zijn de gevolgen?

Waar moet je op letten bij overgang van uitzendkrachten?

1074
Uitzendbureau A wint een aanbesteding, en de uitzendkrachten van uitzendbureau B (die eerst dit contract had) willen over gaan naar uitzendbureau A. Wat gebeurt er juridisch? Hoe zit dat in de Wet arbeidsmarkt in balans?
Nettie Alkema

CAO Schoonmaak, hoe bepaal je de inlenersbeloning?

700
In deze blog laat ik zien wat de inlenersbeloning in combinatie met de cao voor het Schoonmaak- en glazenwassersbedrijf (hierna schoonmaakcao) inhoudt.

Transitievergoeding berekenen op basis van loon voor of na uitruil?

839
Moet de transitievergoeding worden berekend door uit te gaan van het bruto loon voor of en juist na uitruil van kosten in het kader van de ET-regeling? Daarover voerde ik onlangs een pittige discussie met een vooraanstaand vakbondsbestuurder.

Moet je als bedrijf een privacybeleid hebben?

212
De Algemene Verordening Gegevensverwerking is sinds een jaar van kracht. Wat zegt de AVG, om te beginnen, over privacybeleid? Wat zijn onderwerpen die je daarin opneemt? Waar kun je concreet aan denken?

WAB aangenomen, wat betekent dit voor het verplichte StiPP-pensioen?

1768
Wordt na de inwerkingtreding van de definitie van de payrollovereenkomst voldaan aan de werkingssfeer van de StiPP pensioenregeling? En staat een wetswijziging gelijk aan een succesvolle eenzijdige wijziging van arbeidsvoorwaarden?

Zo maak je van jouw kennis dé ‘Unique Buyer Reason’

174
Door certificering mee te nemen in jouw verkoopverhaal creëer je meer bewustzijn bij de opdrachtgever en uitzendkracht. Aantoonbare kennis heeft een diepere waarde dan de algemene kreet ‘kennis’.

De waarde van uitzenden vandaag met het oog op morgen

257
De waarde van uitzenden vandaag met het oog op morgen Op 13 mei jl. was het jaarlijkse ABU-congres. Opnieuw een bijeenkomst met voor mij veel...

Payroll verdwijnt helemaal onder de WAB

3200
Payroll dreigt te veranderen in massaal uitzenden onder de WAB. Nog meer digitale marktplaatsen die een virtuele match lijken te maken tussen de ‘uitzendorganisatie’ en de ‘flexwerker’. Payroll 3.0 onder het mom van uitzenden via deelplatformen.

Wat er niet is, hoef je ook niet te zoeken…

259
Op de arbeidsmarkt zoekt iedereen naar wat er niet is. Tegelijk zit er 'goud' op de bank. Mensen die willen, ervaring hebben, maar geen papieren en potentieel jouw ideale medewerker kunnen zijn.

De Grand Canyon in het arbeidsrecht

788
De digitalisering heeft de kloof tussen een juridische arbeidsovereenkomst en de werkelijkheid enorm vergroot. Er is een herijking nodig van de verhouding tussen werkgevers en werknemers, van arbeidsvoorwaarden en arbeidsrecht.

Wet DBA: meer controle, een middel zonder doel?

555
De Staatssecretaris heeft aangekondigd dat voor de zomer de toezicht- en handhavingsstrategie en het plan voor de afbouw van het handhavingsmortuarium bekend wordt gemaakt.

Duurzame inzetbaarheid, gewoon een van de dingen die we doen

341
Wij vinden het arbeidsfit houden van uitzendkrachten en het adviseren van uitzendkracht en opdrachtgever over duurzame inzetbaarheid belangrijk. Onbewust gaan we daarin al heel ver, zegt Kim Kulderij, Project Adviseur, PDZ en STAN Partners.

Toekomstbestendig: uitzenden en payrollen onder de WAB

2422
De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) zal het nodige in arbeidsrechtelijk Nederland teweeg brengen. Wat zijn de meest relevante voorgestelde wijzigingen voor u als uitzend- of payrollondernemer?

LAATSTE NIEUWS

INTERVIEWS

COLUMNS