dinsdag 20 april
Het laatste nieuws uit de flexbranche op één plek

De 50.000 voorbeelden van de uitzendsector

149
In de week dat Emile Roemer zijn idee voor verplichte certificatie voor uitzendorganisaties lanceerde, zat ik midden in de Week van de 1000 Voorbeelden van werkgevers die de poorten openen voor inclusie.

Vacatureteksten: waardevolle producten in de flexmarkt

34
De waarde van vacatureteksten binnen de flexbranche. Zie deze vacature als jouw product binnen de flexbranche. In plaats van zelf honderden cv’s af te struinen, doet een goede vacaturetekst (grotendeels) de preselectie voor je. Lees deze tips van Iris Wright, Voor Tekst.

De uitzendbranche doet het zo slecht nog niet

140
De kansen voor uitzendkrachten die nog thuis zitten, zijn beter dan voor mensen die hun vaste contract zijn verloren. 80% van de uitzendkrachten die in de WW terechtkomen, heeft binnen één jaar een baan.

Flexibele schil krimpt, behoefte aan interne flexibiliteit groeit

396
Sarike Verbiest, TNO, heeft (pre-corona) onderzoek gedaan naar flexibele arbeid, in opdracht van de ABU. Hoe zien bedrijven de inrichting van hun flexibiliteit over 5 jaar? Welke effecten heeft corona op die vraag?

Dit is niet de tijd om uitzenden te beperken

186
Dit is niet de tijd om uitzenden te beperken. Dat vinden ook onze buurlanden die vanouds geneigd zijn om uitzenden te beperken, maar die juist in deze crisisperiode de toegevoegde waarde zien van uitzendwerk.

AVG en gebruik van social media bij recruitment

162
Sociale media en online platforms worden steeds vaker gebruikt bij recruitment. Wat zijn daarvoor de AVG-richtlijnen? Experts Gerrit van Rooij en Jolanda Aalten geven tips bij concrete cases.

Gemeenten, help bij woonlocaties voor arbeidsmigranten

106
Door een gebrek aan woonlocaties voor arbeidsmigranten kent Nederland een tekort van minstens 120.000 gecertificeerde bedden. Het beeld van aparte slaapkamers voor alle arbeidsmigranten in Nederland lijkt daarmee een utopie. De oplossing ligt in handen van gemeenten, vindt Jeroen Voorveld (ABU).

Tijdelijk overwerk en gedifferentieerde WW-premie

177
Tijdelijke urenuitbreiding kan gevolgen hebben voor de hoogte van de gedifferentieerde WW-premie. Welke specifieke problematiek komt hierbij kijken? Hoe voorkom je dit? Annemiek Poortman, werkzaam bij Marxman Advocaten, licht het toe.

Geen transitievergoeding verschuldigd of wel?

1010
Is het betalen van transitievergoeding wel of niet verplicht? In sommige gevallen kan het onredelijk aanvoelen om een transitievergoeding te betalen. Denk bijvoorbeeld aan een disfunctionerende uitzendkracht. Toch is het verstandig niet al te lichtvaardig met dit soort situaties om te gaan.

Twee cao’s in één werkweek, hoe bereken je het uitzendloon?

658
Het komt in de praktijk regelmatig voor dat een medewerker in één week twee verschillende uitzendingen heeft. Van welke Normale Arbeidsduur (NAD) ga je dan uit? Wat doe je met de berekening van overuren en opbouw van reserveringen? Linda Bol, Inspecteur bij Bureau Cicero, zet het op een rij.

Examen op de (thuis)werkplek, toekomstmuziek of realiteit?

108
Met online proctoring doe je examen op een zelfgekozen locatie waarbij een toezichthouder op afstand meekijkt in de ruimte en op jouw scherm. Deze vorm van toezicht houden bestaat al langer, maar werd in Nederland nog beperkt ingezet. Wij verwachten dat dit in de toekomst ook voor SEU kansen biedt.

Vacatureteksten schrijven: wat zijn de regels?

227
Aan welke regels moet je je houden bij het schrijven van vacatureteksten? Waar moet een vacaturetekst allemaal aan voldoen volgens de wet- en regelgeving? Lees deze tips.

Wet franchise komt eraan, wat gaat er veranderen?

403
De Wet franchise is van toepassing op alle franchiseovereenkomsten en treedt naar verwachting in werking per 1 januari 2021. Ook franchiseformules in de uitzend- en payrollmarkt krijgen er dus mee te maken. Hoe?

Geen persoonsgegevens meer naar Amerika?

204
Op 16 juli 2020 heeft het Europees Hof van Justitie het 'Privacy Shield' - tussen de EU en de VS - als gegevenswaarborg onrechtmatig verklaard. Wat zijn de consequenties van deze uitspraak?

Wopke-Wiebesfonds en personeel voor de toekomst

277
Maandag werd het Wopke-Wiebesfonds gelanceerd, 20 miljard voor de komende vijf jaar. Hebben ze daarbij aan het investeren in mensen, in toekomstig personeel gedacht? Laat de uitzendsector dat dan doen.

Welke investeringen zijn nodig voor de arbeidsmarkt?

265
Na NOW-1 en NOW-2 breekt de coronacrisis op de arbeidsmarkt pas echt los. Er komen 400.000 werkzoekenden bij. De ABU pleit voor een omvangrijk sociaal investeringspakket voor de arbeidsmarkt.

LAATSTE NIEUWS

INTERVIEWS

COLUMNS