dinsdag 20 april
Het laatste nieuws uit de flexbranche op één plek

Continu bestaat 25 jaar en is klaar om te groeien

791
House of HR heeft Continu overgenomen in 2015 en faciliteert een buy and build strategie. CEO Seth Winterscheidt leidt Continu Group sinds 2018. De groep richt zich op detachering in de bouw, bij woningcorporaties, maar ook in de hightech- en procesindustrie en is klaar voor verdere groei.

Positief dat overheid blijft investeren in economie

105
NBBU-voorzitter Brigitte van der Burg blikt terug op de presentatie van de Miljoenennota. Welke kansen biedt die aan werkzoekenden, ondernemers, werkgevers en intermediairs? En wat adviseert de NBBU aan politiek en overheid in de aanloop naar de verkiezingen?
Bernhard Nanninga. BC Group

Efficiënter werken? Kijk eerst naar iemands talent

237
"Heb je de talenten van je medewerkers goed in beeld en benut je die? Talentmanagement kan echt beter. Vooral in het MKB is daar nog een wereld te winnen. Het begint met goede communicatie," zegt Bernhard Nanninga, directeur van BC Group, leverancier van HR-diensten.

Meer zekerheid voor franchisenemers

195
Conflicten bij franchiseovereenkomsten draaien vaak om onduidelijkheid over de financiële situatie van de franchisegever, over het concurrentiebeding en de goodwillbepaling. Nieuwe wet biedt meer bescherming.

HRM in de Overheid – Gemeente Rotterdam en grip op inhuur

178
Vooruitblikkend op het Congres HRM in de Overheid, 1 april 2021 een interview met Jaap Wils, Senior onderzoeker bij de Rekenkamer Rotterdam. Hij leidde een onderzoek naar grip op inhuur in de gemeente.

Base to Work succesvol bij integratie van statushouders

348
Interview met Henri Ruitenberg en Idris Fatah Ahmed van Base to Work over hun complete en succesvolle aanpak om statushouders duurzaam te laten integreren en hen te coachen naar betaald werk.

Oefen je skills in het vinden van werk

396
Aaltje Vincent leert je hoe je werk vindt in haar boek Jobmarketing 3.0. Het vernieuwde Werkboek bevat praktische oefeningen voor netwerken, cv en videosolliciteren. Ook handig voor arbeidsbemiddelaars!

Referent zijn voor kennismigranten, wat houdt het in?

466
Een kennismigrant heeft een in Nederland gevestigde werkgever nodig, die eveneens geregistreerd dient te zijn als erkend referent. Hoe zit dat? Ida Smildiger, werkzaam bij MILES human capital, legt het uit.

Kans op werk begint met aandacht, waarna elke stap telt

533
Chantal Huinder, manager duurzame inzetbaarheid van Stichting DOORZAAM, zegt: 'Ons aanbod van diensten staat nu ook open voor uitzendkrachten, die werkloos zijn geworden door de coronacrisis.'

PayOK keurmerk draagt bij aan juiste verloning arbeidsmigranten

256
PayOK keurmerk heeft een brief geschreven aan het Aanjaagteam bescherming arbeidsmigranten. “Wij delen onze ervaringen met de controles in sectoren waar veel arbeidsmigranten werken.”

Geen werk in de horeca? Ik zie genoeg andere kansen

517
Trieneke Smink-Bos stopt na vier jaar als uitzender in de horeca. Ze heeft de hotelschool gedaan, beschikt over een koksdiploma en ruime ervaring in de horeca. 'Met mijn talent kan ik nog alle kanten op,' zegt ze.

AOV-vangnet voor zelfstandigen, wat biedt SamSam?

312
Op welke manier biedt SamSam een vangnet voor arbeidsongeschiktheid? Het Servicebureau biedt o.a. diensten aan Zelfstandigen Bouw en Beroepsorganisatie Kunstenaars (BOK). Interview met Roland Blaauw.

AOV voor zelfstandigen in de bouw en andere professionals

337
Charles Verhoef, Zelfstandigen Bouw: "Wij zijn ons AOV-vangnet begonnen met 300 deelnemers Inmiddels hebben wij al 1.800 deelnemers. Ook zelfstandigen uit andere sectoren kunnen er aan deelnemen."

Kunnen we nog buiten de lijntjes kleuren?

574
"De arbeidsmarkt is complex. Toch zullen wij innovatieve manieren moeten bedenken om mensen aan werk te helpen," zegt Aart van der Gaag. "Wat biedt inspiratie uit het verleden voor toekomstig arbeidsbeleid?"

Roerige tijden, wekenlang leegloop en weer vol aan de slag

450
Daan Slütter, Uitzendbureau 4 Minutes, vertelt over de effecten van de coronacrisis op het uitzendwerk in productiebedrijven, regio Twente. "Wekenlang leegloop, maar nu is vrijwel iedereen weer aan de slag."

Uitstel van betaling Belastingdienst? Oké, maar hou het overzicht

352
Uitstel vragen voor betaling van de belastingen geeft lucht in deze crisis, maar het doorbreekt ook de bekende administratieve routines. Hou overzicht! adviseert Maarten de Jong, Inspecteur bij Bureau Cicero.

LAATSTE NIEUWS

The Adecco Group Q3 2020 omzetdaling 15 procent

The Adecco Group heeft de resultaten van het derde kwartaal gepubliceerd. Over het gehele kwartaal daalde de omzet gemiddeld met 15%. Naarmate het kwartaal vorderde werd de situatie geleidelijk beter, met 14% in september en verdere verbetering in oktober.

CAO NIEUWS

COLUMNS