Stakingsmelding: schoonmakers treinen zuiden

0
455

20 februari 2010

Een aantal treinen en stations in het zuiden van het land wordt maandag 22 februari niet schoongemaakt. FNV Bondgenoten kondigt aan dat zeker zestig schoonmakers in Eindhoven, Venlo, Maastricht en Heerlen het werk zullen neerleggen.

’s Ochtends voeren de schoonmakers vlak voor het station in Eindhoven en ’s middags in Maastricht actie. De afgelopen maanden gingen al in onder meer Groningen, Amsterdam, Rotterdam, Schiphol, Heerlen, Maastricht, Eindhoven en Zwolle schoonmakers de straat op. Dinsdag vindt in Utrecht een grote protestactie van schoonmakers plaats. De schoonmakers hebben er, volgens eigen zeggen “schoon genoeg van” en willen een betere CAO, met onder meer meer loon, betere reisonkostenvergoeding en betere opleidingsmogelijkheden.

Gerelateerd
05-02-10 Stakingsmelding: schoonmakers treinen Groningen
04-01-10 Stakingsmelding: Schoonmakers bij NedTrain Eindhoven
30-01-10 Stakingsmelding: schoonmakers treinen in randstad
12-12-09 Schoonmakers in actie voor arbeidsomstandigheden

CAO-informatie
Meer over deze CAO


Stakingsmelding
Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (hierna: Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.

> Meer over de Waadi